“Albergue: 6€.

Hosszú nap volt. A lábam “ég.” A legrosszabb az, hogy a csípőm fáj. Bizony, túl nehéz a cucc, le kell tennem vagy 3 kg-nyi cuccot.

A matracom szörnyen puha…áu.

Egész nap jöttünk, nehéz volt elindulni, Luana ráérős személyiség :) Végül kb. 7:30-kor sikerült.

(…)

Pfű. Magán albergue ez; mégis, a bencéseké jobban tetszett; több élet volt benne :) [talán mert ötször ennyi ember volt?]

A gerincem nem bírja a terhelést, az a baaaj. A többiek azt mondták, adjam fel a nem kívánt cumómat a postán Santiagóba. Nem rossz ötlet :)

Nem tudom, engedjek-e a csábításnak és netezzek-e ma :) Talán igen.

Megtaláltuk mennyibe fáj a zarándok menü! Izomlazítót nem hoztam, nagy hiba volt. Meg lehet, szükségem lesz térdszorítóra. Megtett táv: 23 km.

update. 18:30

Kint vagyunk a kertben egy fura [érrdekes] német fickóval. Mindketten írunk, mögöttünk a szomszéd udvarban tyúkok :D

A vidék lenyűgözően szép. A fényképek nem fogják tudni visszaadni ezt a sok búzaszínt és friss, mediterrán zöldet. Az útelágazódásnál sikerült rábeszélnem Luanát, hogy menjünk Mazarife felé- 2,2 km-errel hosszabb az út, de nem az autópálya mellett halad, hanem végig búzamezők, szelíd dombok között. Nagyon jó.

Nagy fáj a térdem-a bal-, és a combízületem. Csinálnom kell valamit, mert most táska nélkül is nehéz menni.

Az itteniek azt mondják, hogy most szokatlanul kevés a zarándok errefelé. Ez vicces, mert Luana azon parázott, hogy nem jut majd nekünk hely :)

Annyiminden történik egy nap alatt, hogy nehéz elhinni. Fél hatkor keltem és most van az első igazi pihi. Hétkor megyünk és vacsorázunk valamit- egy zarándokmenüt.

Luana az első ember aki, ugyanúgy, mint én, a sós dolgokat szereti, nem az édeset. Mindig vesz chipset de sosem eszi meg, szóval nekem adja: jól járok :D Jó, hogy összefutottunk, mert a spanyoloknak úgy pörög a nyelve, hogy na. És nem hagyják abba. A holnapi etap kemény lesz. Csinálnom kell valamit a cumómmal. Mindenki azt mondja, hogy feladhatom a postán, s Santiagóban átveszem. Nagyon szimpi a dolog :)

Van 3- már csak 2-  magyar csaj, de jó szokás szerint nem barátkoznak. Furcsa, mert amúgy mindenki iszonyú kedves és mosolygós; csak rájuk pillantasz s már mondják is, hogy “Buen Camino! Where are you from?” És ez tök jó. De ezek a magyar csajok nem. Volt egy harmadik, Szilvi, aki jött barátkozni amikor harmadjára álltunk meg pihenni, de ő végül továbbment.

Háromszor álltunk ma meg. Luanával amúgy jól eldumálunk mindenféléről.

Ja, sok a légy! Brr.

Neteztem kicsit, de nem nagyon lettem tőle boldog, szóval a jövőben majd nem áldozok rá pénzt.

Ami még megnehezíti a dolgom: eltört a táskámnak az a csatja ami a derekamnál tartja az egész táskát. Sikerült átmenetileg megoldanom ezt a problémát, de csak átmenetileg. Ja, nem én törtem el, félig már el volt törve amikor elindultam…

update: 21:30

Mégis ettem egy peregrino menüt, 9€ volt. Annyira jóllaktam vele, hogy csak na! Iszonyú jó volt! Amikor utána kijöttünk, teljes szivárvány volt- még sosem láttam ilyet! Luanával meg a német (másik német) csávóval azt néztük. Tiszta jó a csend meg a petúniák illata. Láttam B.kolibri-méhecskéjét, itt lebegett a szemem előtt. Luana mondta, hogy portugálul a kolibrit “virág csókolónak” hívják. Mily romantikus, mily giccses! :D Az előbb szemerkélt pár pillanatig, de nem volt vészes.”

 

vigyázat, zarándok veszély!

 

 

“Albergue: 6€.

It was a long day. My feet “burn”. The worstthing is that my hips hurt. Yeah, the stuff’s just too heavy. I’ll have to throw out 3kgs.

My matrasse is too soft..ouch.

We’ve been walking all day since I had to wait for Luana in the morning- she takes everything easy :) We managed to start at 7:30.

(…)

Phew. This is a private albergue, modern and clean. Yet I have to say I liked the other in Leon better. It was more lively [perhaps because there were five times more people in it?].

I have to admit that my spine just can’t cope with the load. The others told me that I should post my things to Santiago and then pick them up when I arrive there. I like the idea :)

I haven’t decided yet to use the net or not. Perhaps yes. :)

We’ll se how much the peregrino menu costs.

I forgot to bring sg for my muscles. Big mistake.  And I’ll perhaps need a bandage for my knees- a flexible one, I mean.

Kms walked today: 23.

update: 18:30

We’re in the garden with a very strange German man, both writing our diaries. Behind us, in the neighbour’s there are chicken :D

The country is amazingly beautiful. Photos just won’t be able to deliver these marvellous golds of wheat, these fresh and dark mediterrean greens.

I managed to convince Luana that we should take the way which is, though 2.2kms longer, does not go along the motorway but along wheat fields and mild hills.

Fantastic.

My left knee hurts terribly. I have to do sg because now it’s a pain to walk even without the rucksack.

Locals say that there are surprisingly few peregrins here now. Which is funny- Luana was afraid that we wouldn’t get a bed :)

So many things happen in just one day, hard to believe. I woke up at 6:30 and this is the first moment when I really can have some rest. At seven we go and see if we can have a peregrino menu :)

Luana is the first person who, just like me, prefers salty and not sweet things. She always buys lots of chips but never eats it- so she gives it to me :D I’m lucky :D It’s great that we met- the Spanish speak so quickly that I simply can’t follow them. And Luana speaks Portugese with which she does well here.

Tomorrow’s going to be tough. I’ll really have to do sg with that extra 3kgs.

There were 3- now 2- Hungarian girls but, as usual, they weren’t friendly. Strange, since everyone is soooo kind here on the Camino. You just look at them and they instantly shout “Buen Camino! Where are you from?” But not these Hungarians. Typical.

We had 3 stops today. Luana is a good companion, we’ve got so many things to discuss :)

Oh, and there are toooooo many flies!! Brrr.

I used the internet for half an hour but it was nothing special- I won’t waste my money on that in the future :D

And what makes my life harder: the buckle of the rucksack broke. That held the whole wheight around my waist. Great. I managed to solve the problem, but only temporarily.

update: 21:30

I had a menu finally, it was 9€. But worth it :) TThen we came out and there was a full rainbow- I have never seen a full one! We watched it with Luana and the (other) German man. This quietness is fantastic. And the smell os petunias. I saw B’-s hummingbird-like wasp, floating just before my eyes, around the petunias. Luana told me that the hummingbird in Portugese is sg like “flower-kisser.” Oh, how romantic, how kitschy!”

 

Advertisements